Professioneel zonnepanelen reinigen

Het plaatsen van zonnepanelen is voor vele mensen een grote investering. U wilt dan ook dat uw zonnepanelen van een lange levensduur genieten en dat ze steeds het maximale rendement opleveren. Om dit te realiseren laat u best uw zonnepanelen reinigen door een professional. Zowel particulieren als bedrijven kunnen hiervoor terecht bij Clean Sunpower in Meerdonk, Sint-Gillis-Waas!

Zonnepanelen hebben van nature weinig onderhoud nodig. Ze beschikken namelijk over een vuilafstotende laag waardoor kleine vuildeeltjes er worden afgespoeld tijdens een goede regenbui. Maar dat is absoluut niet te vergelijken met een grondige onderhoudsbeurt met osmosewater. Zo kunt u het rendement van uw zonnepanelen wel met zo’n 2 à 3% beïnvloeden!

Reinigen van zonnepanelen met osmose

Aangezien zonnepanelen gevoelig materiaal zijn maken we, net zoals bij het wassen van ramen, gebruik van osmosewater bij het reinigen van uw zonnepanelen. Of het nu gaat om stof, mos, bladeren of vogeluitwerpselen… na een schoonmaakbeurt met zuiver osmosewater van Clean Sunpower zijn uw zonnepanelen weer als nieuw! Dankzij het oplossend vermogen van osmosewater worden substanties eenvoudig opgelost zonder strepen of vlekken na te laten.

Vermijd onnodige kosten met een grondige schoonmaakbeurt

Wanneer zonnepanelen niet op tijd en stond worden schoongemaakt, bestaat de kans dat er ‘hotspots’ ontstaan. Hotspots ontstaan wanneer cellen in uw zonnepaneel worden bedekt door een schaduw die afkomstig is van bijvoorbeeld vogeluitwerpselen, bladeren of een dikke laag stof.

Terwijl de andere cellen energie blijven aanmaken, begint de bedekte cel weerstand te bieden waardoor ze heel warm wordt. Dit kan op termijn tot permanente schade leiden met alle gevolgen van dien: minder rendement en een kortere levensduur. Reken daarom op Clean Sunpower voor het reinigen van uw zonnepanelen met een zuiver en vlekkeloos resultaat!

Zonnepanelen laten reinigen? Neem contact op!

Afhankelijk van de woonomgeving waarin uw zonnepanelen zich bevinden, is het raadzaam om minstens 1 keer per jaar uw zonnepanelen te laten reinigen. Clean Sunpower beschikt bovendien over professioneel materiaal en is op de hoogte van de nodige veiligheidsvoorwaarden. Zo bent u zeker van een grondige, correcte én veilige reiniging van uw zonnepanelen.

Voor een gratis offerte of meer informatie kan u altijd contact opnemen met Clean Sunpower. We zijn voornamelijk actief in de regio van Meerdonk, Sint-Gillis-Waas, Kemzeke, Vrasene, Kieldrecht, Verrebroek, Sint-Pauwels, Stekene en De Klinge. Maar ook daarbuiten kunt u natuurlijk bij ons terecht!

Voor de reiniging

Tijdens de reiniging

Na de reiniging